Waarom betrekt Thuisborg ook de WOZ-waarde, dat zegt toch niet zo veel?

Waarom betrekt Thuisborg ook de WOZ-waarde, dat zegt toch niet zo veel?

Naast de marktwaarde of de waarde van de woning in het economische verkeer, houdt Thuisborg ook rekening met de WOZ-waarde van woningen, omdat deze waarde voor iedere huizenbezitter beschikbaar is. Het is een objectief punt om een gesprek over woningwaarde mee te beginnen.

Uiteindelijk is de waarde van de woning of de hoogte van onze aanbetaling niet het enige dat telt, maar een onderdeel van het product als geheel. Onze opbrengsten moeten komen uit een verantwoord beheer van een woning, samen met de huurder, over de loop van een groot aantal jaren. Om deze reden kiezen wij voor een transparante maatstaf als uitgangspunt van wat wij verantwoord als aanbetaling op een woning kunnen bieden, zonder daarmee iemand tekort te doen of de risico’s voor onze investeerders te groot te maken.

Naar keuze van investeerder en woningverkoper kunnen onze transacties en voorstellen ook steeds in commerciƫle marktwaarde worden uitgedrukt en afgesloten. In alle gevallen zal er ook steeds een onafhankelijk taxateur gevraagd worden om de marktwaarde vast te stellen (op basis van een NWWI-taxatie) voordat wij een transactie aangaan.

By | 2018-01-19T11:01:27+00:00 januari 19th, 2018|0 Comments