fbpx
Image

Woningscan

Neem vrijblijvend contact met ons op om te kijken naar de mogelijkheden in uw situatie.

Telefoon: 085-401 57 37
Email: info@thuisborg.nl

Dienstverlening

Om zo lang mogelijk zelfstandig thuis te wonen mogelijk te maken, zijn vaak aanpassingen van de huidige woning noodzakelijk. Bewoners worden zich hier pas van bewust op het moment dat het gebrek aan aanpassingen voor problemen zorgt. De gedachtegang is dat wanneer men hier op voorhand al op kan acteren, dit problemen in de toekomst kan voorkomen.

Om dit mogelijk te maken kan er een scan van de woning worden uitgevoerd. In deze scan wordt er een ronde door het huis gemaakt waarbij er een inventarisatie wordt gemaakt, per ruimte, welke aanpassingen toegepast kunnen worden om langer zelfstandig woning mogelijk te maken. Ook kan hier gekeken worden naar aanpassingen die het dagelijks leven vergemakkelijken of veiliger maken, zoals Smart-verlichting.

Al deze aanpassingen worden vervolgens in een rapport samengevoegd. Wanneer er meerdere opties voor hetzelfde probleem zijn, zullen deze allen worden benoemd evenals de voor- en nadelen hiervan. Hierdoor worden cliënten zo goed als mogelijk geïnformeerd over de mogelijke knelpunten en de oplossingen hiervoor en hebben zij alle informatie in één document.

Het zal lang niet altijd zo zijn dat cliënten de beschreven aanpassingen ook op dat moment laten uitvoeren. Dit maakt op zich niet uit, want ook al wordt dit pas jaren later uitgevoerd, de geïnventariseerde problemen en oplossingen daarvoor gelden dan nog steeds. Op die manier kan men dan nog steeds verder met het rapport van de eerder uitgevoerde woningscan.

Vraag woningscan aan

Mogelijkheden

Inzicht in uw situatie

Krijg inzicht in mogelijke aanpassingen van uw eigen woning om daar zo lang mogelijk zelfstandig te kunnen blijven wonen. Alle informatie heeft u op één plek. Daarnaast heeft u een aanspreekpunt voor vragen, nu of in de toekomst.

Ergotherapie

U kunt begeleiding krijgen bij het aanpassen van de woning door een ergotherapeut.

Ontzorging

Door ons netwerk kunnen wij direct met bijvoorbeeld de gemeente of leveranciers contact opnemen over de aanvraag van hulpmiddelen als een scootmobiel of rolstoel.

Met onze dienstverlening proberen wij mensen langer thuis te laten wonen.