fbpx
Image

Gratis adviesgesprek

Persoonlijk contact

Binnen 8 – 10 weken geleverd

Zorg & comfort

Wat is een modulaire zorgwoning?

Onze modulaire zorgwoningen zijn kant-en-klare zelfstandige woningen die je op het terrein van je eigen huis kunt plaatsen.
Wij bieden de mogelijkheid, om voor zolang het nodig is, bij uw mantelzorger te zijn voor de (dagelijkse) ondersteuning, maar wel met zelfstandigheid, comfort, veiligheid en privacy.
Een woning kan bijvoorbeeld in de achtertuin geplaatst worden. Ze zijn makkelijk te verplaatsen en zijn voorzien van alle moderne comfort en Smart home toepassingen.

Onze Smart home zorgwoningen bevatten alles om zelfstandig en comfortabel te kunnen wonen en worden geleverd met een meegeleverde tablet voor het eenvoudig bedienen en het automatisch uitvoeren van taken. Denk bijvoorbeeld aan verlichting in- of uitschakelen, het bedienen van de verwarming. Ook kunt u keyless (zonder sleutel) de deuren openen.

Voor wie zijn de modulaire zorgwoningen van Thuisborg bedoeld?

Onze modulaire zorgwoningen zijn geschikt voor iedereen die behoefte heeft aan een aangepaste woning. Denk bijvoorbeeld aan; chronisch zieke mensen, senioren (mantelzorgwoningen) en mensen met een beperking. Maar ook voor zorginstellingen zijn onze woningen inzetbaar.

“In veel gevallen is de mantelzorgwoning vergunningsvrij!”

Hoe ouder je wordt, hoe meer zorg je nodig hebt. Niet alle woningen kunnen aangepast worden met bijvoorbeeld een traplift. Door de vergrijzing en de krapte op de huizenmarkt is het lastiger om geschikte woonruimte te vinden (gelijkvloers en drempelloos).
Het is prettig een woning te hebben die hulpbehoevende in veranderende woonbehoeftes voorziet.

van de Nederlandse bevolking is ouder dan 65 jaar.

van de Nederlandse bevolking verleent mantelzorg

van de 65-plussers in Nederland heeft een chronische ziekte

van de mantelzorgers is een familielid

Met het plaatsen van een modulaire zorgwoning in de buurt van uw verzorger kunt u zorgeloos van uw oude dag genieten. De typen woningen zijn zeer luxe uitgerust.

Afwerkingsmaterialen

De buitenkant van de Smart woningen is voorzien  van Thermowood gemaakt van Europees naaldbomenhout. Kenmerkend is het verhittingsproces waardoor het hout ongevoelig wordt voor vocht, schimmels en andere invloeden. Thermowood wordt steeds populairder en biedt heel veel voordelen. Het is duurzaam en ecologisch verantwoord.

Ramen en deuren aan de buitenkant van de gevel worden uitgevoerd in kunststof met optimale thermische isolatie, dat een lange levensduur heeft en volledig onderhoudsvrij is.

De vloeren worden afgewerkt met vinyl tegels en stroken.

De installatie van uw modulaire woning 

Onze Smart woningen zijn zo ontworpen dat ze kant en klaar middels regulier wegtransport vervoerd kunnen worden. De Smart woning wordt binnen een dag kant- en klaar op de gewenste locatie geleverd en geïnstalleerd door vakmensen.

De locatie van het plaatsen van de Smart woning dient goed berijd- en bereikbaar te zijn. Eventuele extra kosten vanwege een bijzondere locatie kunnen op basis van nacalculatie aan u doorbelast worden. Dat is bijvoorbeeld het geval bij het inschakelen van een telekraan of hoogwerker.

Graaf-, grond- en funderingswerkzaamheden zijn voor uw rekening. Thuisborg kan deze wel verzorgen, dit wordt in een separate offerte aangeboden.
Het aansluiten van nutsvoorzieningen, zoals water, elektra en riolering zijn voor uw rekening.

U bent zelf verantwoordelijk voor het aanvragen van vergunningen bij de gemeente, waar van toepassing.

Thuisborg draagt met deze oplossing bij aan het geluk van ieder betrokkene.
Ook in moeilijke tijden kan de juiste infrastructuur voor veiligheid en geborgenheid zorgen.

Levenskwaliteit moet de norm worden in de zorg van morgen, het alfa en omega van de zorg van het levensbegin tot het levenseinde

Voordelen van een modulaire woning:

  • Minder ingrijpend voor de bewoners van de bestaande woning
  • Maatschappelijk rendement ligt hoger door verplaatsbaarheid en recuperatie van de woning indien de behoefte niet meer nodig is. (Circulaire Economie)
  • Ouderen of chronisch zieken blijven in hun vertrouwde omgeving
  • Langer zelfstandig blijven wonen
  • Veel aandacht aan comfort, gemak, huiselijkheid en hoogwaardige isolatie
  • Voldoen aan Algemeen Bouwbesluit
  • Complete woning, inclusief keuken en badkamer
  • Geen Bouwoverlast
  • Zorgeloze kant- en klare plaatsing binnen een dag
Contact